Bel voor boekingen Bert Krupe, 06-25555767, email: krupebert@gmail.com

Afscheidsconcert dirigent Tijme de Boer

Weemoed nu al bij de koorleden, terwijl koorzangers en muzikanten toch wel wat gewend zijn. Afscheid nemen is onderdeel van het dagelijks bestaan van de zeeman. Afscheid nemen van dirigent Tijme de Boer niet. De koorleden zagen het aankomen. Hun dirigent wilde om privéredenen na 15 jaar zijn functie als dirigent neerleggen. Hij deed dat met een gerust hart, want er is een waardige opvolgster voor hem gevonden in de persoon van Ineke Agaart.

Op vrijdagavond 27 september 2019 hebben we op passende wijze afscheid genomen van Tijme als dirigent tijdens een concert in Deventer en we hebben toen ook kennis kunnen maken met Ineke Agaart, onze nieuwe dirigente.

Tijme kwam na zijn pensionering in 2006 als directeur van basisschool Cees Wilkeshuis te Deventer niet in een zwart gat terecht. Op Koers was toen al meer dan een hobby voor hem. Tijme heeft met veel passie en inzet het koor naar een hoger plan gebracht. Onder zijn bezielende leiding is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een vernieuwd repertoire van meer dan 100 Nederlandse, Engelstalige en Duitse liedjes. Tegen de Kersttijd verrastte het koor het publiek elk jaar weer met een mooi kerstconcert totdat corona toesloeg. Maar op YouTube kunt nog volop genieten van ons laatste Kerstoptreden.

‘Op Koers’ zingt met veel plezier liedjes over de zee, het ruige leven op de schepen, woeste stormen, schepen die in de golven ten onder gaan, afscheid nemen, heimwee naar huis en vrouw, verlangen naar de zee, over drank, het vermaak in de havens. Het koor vult dit aan met andere liedjes die passen in de klankkleur en sfeer van het koor. En dat allemaal meestal 2- of zelfs 3-stemmig. Ons repertoire spreekt daardoor een breed en gevarieerd publiek aan.
Enkele liedjes uit ons repertoire: Als de klok van Arnemuiden, Hoor je het ruisen der golven, Het kleine café aan de haven. Ook bekende Ierse songs als Cockels and mussels, The wild rover en The fields of Athenry maken deel uit van het repertoire. En wat denkt u bijvoorbeeld van One way wind van de Cats en Sailing home?

Zo'n 40 mannen komend uit een brede regio met plaatsen als Deventer, Twello, Zutphen, Warnsveld, Eefde, Gorssel en van Olst tot Harfsen en Bathmen, repeteren elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur met veel plezier in de Ontmoetingskerk in Eefde. In de pauze en na de gedane arbeid is er alle gelegenheid voor een kopje koffie en een drankje in dorpscentrum Het Hart dat in hetzelfde gebouw zit als de kerk.

Voorzitter Dick Schotgerrits sprak op die bijeenkomst met veel lof over Tijme. "Hij was een belangrijke bindende factor in het koor en het was buitengewoon prettig om met hem samen te werken. Tijme wist kundig te balanceren op het snijvlak van gezelligheid en ambitie. Dat het koor een mooie koorklank wist te ontwikkelen was vooral zijn verdienste. De eerste jaren werd het koor muzikaal ondersteund door trekzakken aangevuld met een gitaar. Nu is het koor al enkele jaren verrijkt met een combo van vier geweldige muzikanten duidelijk van meerwaarde zijn bij onze optredens. Gelukkig blijft Tijme bij Op Koers betrokken door zijn deelname aan de Muziekcommissie en begeleidt hij ons met zijn accordeon invallen bij onze optredens.“

Het koor wordt nu gedirigeerd door Ineke Agaart. Ineke heeft een conservatoriumopleiding genoten, is muziekdocent, coördinator en mentor aan de Vrije School in Zutphen. Ze is 12 jaar dirigent geweest bij Zanglust Empe, 6 jaar dirigeerde ze het projectkoor in Eefde en dirigeert nu nog het Larens vrouwen popkoor La Poko en was en is actief als invaldirigent bij diverse koren. Ervaring genoeg dus en Op Koers is blij met Ineke. Er is inmiddels een goede klik ontstaan tussen haar en het koor.

 

 

Afscheidsconcert dirigent Tijme de Boer

Sponsoren 'Op Koers'